Deserturi vegane

Nu este deloc usor sa gasiti o reteta de prajtura vegana. Vreau sa evidentiez faptul ca majoritatea prajiturilor sunt preparate cu oua, lapte sau unt, si niciunul dintre aceste alimente nu sunt vegane. Cu toate acestea, va voi prezenta cateva retete de deserturi vegane, ideale pentru orice eveniment sau aniversare.
Nu va lasati pacaliti incat sa credeti ca aceste retete nu vor fi gustoase deoarece sunt vegane. Toate retetele prezentate mai jos va vor oferi o aroma inconfundabila. Incercati-le cu incredere !

Prajitura vegana cu mere

Aceasta reteta nu este doar o simpla reteta vegana, ci de asemenea este o reteta scazuta in calorii, ideala daca urmati o cura de slabire.

Pentru a prepara o astfel de prajitura aveti nevoie de:
– 300 grame de zahar;
– o lingurita de praf de copt;
– o lingura de ulei vegetal;
– trei mere mari;
– o lingura de gem (la alegerea dumneavoastra);
– 150 grame migdale;
– 25 grame de faina.

Preparare:
Pe foc mic puneti o oala in care adaugati jumatate din cantitatea de zahar, la caramelizat. Adaugati jumatate de litru de apa si lasati la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, luati oala de pe foc, adaugati praful de copt, uleiul, si lasati sa se raceasca. Cand s-a racit adaugati merele, zaharul ramas, gemul si migdalele, iar pe deasupra faina. Turnati totul intr-o oala rotunda si coaceti la cuptor timp de 15 minute la 150 de grade Celsius.

Prajitura vegana cu nuci si fructe uscate

Aceasta reteta este foarte gustoasa, dar trebuie sa tineti cont de faptul ca atat nucile cat si fructele uscate sunt bogate in calorii. Aceasta reteta nu este o reteta de dieta, ci doar o reteta vegana.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 100 grame ulei vegetal;
– 250 grame de vin alb;
– 600 grame de zahar;
– 300 grame de nuci, alune si migdale amestecate;
– 300 grame de fructe uscate amestecate (caise, smochine, stafide si afine);
– 18 linguri de faina;
– o lingurita de bicarbonat de sodiu.

Preparare:
Pur si simplu se amesteca toate ingredientele impreuna si se framanta un aluat consistent. Se toarna amestecul intr-o oala si se coace in cuptorul preincalzit pana cand prajitura devine aurie. Se decoreaza cu nuca de cocos si se serveste rece.

Prajitura vegana cu bere si miere

Da, stiu ca suna cam prosteste, dar cu toate acestea urmatoarea reteta este absolut delicioasa. Am fost complet surprins cand am incercat-o pentru prima oara, iar de atunci o prepar in mod regulat.

Pentru a prepara aceasta prajitura vegana aveti nevoie de:
– 250 grame de miere
– doi litri de bere;
– o lingura de ulei vegetal;
– o lingurita de bicarbonat de sodiu;
– 250 grame faina;
– 200 grame de zahar;
– 300 grame de nuci, alune sau migdale.

Preparare:
Framantati un aluat moale din miere, bere, ulei, faina si bicarbonat de sodiu. Intr-o tava asezati hartie de copt si coaceti aluatul mai sus pregatit, pana cand acesta se rumeneste. Dupa ce s-a rumenit, scoateti din cuptor si lasati la racit. Acum taiati prajitura pe orizontal in trei bucati egale.
Pentru umplutura, fierbeti intr-o oala 200 grame de zahar, 2 dl de apa si nucile sau alunele. Acoperiti fiecare bucata de prajitura cu aceasta crema si decorati cu migdale.

Comments are closed.