Consecintele relatiilor extraconjugale

Uneori, relatiile extraconjugale par sa functioneze si va pot condimenta viata, pentru un moment. Cu toate acestea, o relatie inafara casniciei poate avea consecitne devastatoare si este considerata ca fiind principala cauza a unui divort.

Adulterul submineaza fundamentul unei relatii si este unul dintre motivele principale ale crizelor de gelozie dintr-o relatie. O relatie extraconjugala poate facer avagii si poate avea efecte negative cauzand dureri sufletesti, emotii sau traume psihice.
Conform unui sondaj realizat recent, 17% dintre femei au comis un adulter, in timp ce 25% dintre barbati recunoscut ca au avut o aventura. Statisticile privind infidelitatea arata un numar care creste alarmant.

Efectele relatiilor extraconjugale

Traumele emotionale
Traumele emotionale pot aparea atunci cand increderea este pierduta datorita unei aventuri. Persoana tradata poate cadea foarte usor victima unei depresii puternice. Ca si victima, veti incerca sa descoperiti cauzele si motivele infidelitatii partenerului si veti incepe sa va acuzati pe voi insiva. Intr-o relatie, infidelitatea este ca si un montagne-russe plin de emotii si sentimente neplacute.

O lovitura pentru respectul de sine
O relatie extraconjugala a partenerului este totodata o lovitura pentru respectul de sine al amandurora. In asemenea situatii, persoana care sufera incepe sa-si faca ganduri precum “oare a fost greseala mea? Ce-am facut? Unde am gresit”. Infidelitatea provoaca dezechilibru emotional si mental, fapt ce duce la auto-acuzatii. Pe scurt, victima incepe sa isi asume vina pentru infidelitatea partenerului. Inca socata de ideea de a fi inselata, victima nu realizeaza ca partenerul tocmai a incalcat juramintele casatoriei.

Pierderea increderii
Increderea este fundamentul oricarei relatii. Un partener neloial poate ucide increderea celuilalt partener pe termen nelimitat. Depasirea unui astfel de soc este cea mai grea misiune posibila. Mai mult decat atat, persoana inselata nu va mai avea incredere nici in alti oameni, si nu va mai vedea cu ochi buni o alta viitoare relatie. O experienta atat de devastatoare este greu de uitat.

Viitorul casniciei
Oricat incercati, nu este deloc usor sa treceti peste o infidelitate. Chiar daca hotarasti sa ramaneti impreuna, este greu sa depasesti sentimentele de neincredere ce planeaza asupra ta. Totodata, intimitatea si relatia vor ocupa locul secund. Recastigarea increderii va ramane o mare provocare pentru cuplul in cauza.

Dezorientare
Socul unei infidelitati va poate intoarce lumea cu susul in jos. Dupa ce relatia dumneavoastra a fost spulberata, veti fi dezorientata. Senzatia de despartire de persoana care odata ti-a fost drept suport si ti-a jurat iubire poate cauza de asemenea o cadere psihica si dezorientare.

Deconectarea de la realitate
O astfel de lovitura, precum o relatie extraconjugala a partenerului va poate deconecta de la lumea reala. Perceptia victime incepe sa se schimve, iar aceasta ii va trata pe toti cei din jur (prieteni, familie, colegi) in contradictoriu. In acest moment al vietii lor, cei inselati nu simt decat disperare si singuratate. Cel mai rau scenariu poate fi detasarea emotionala fata de proprii copii.

Impactul financiar
Inca de la inceputul unei aventuri pot aparea probleme financiare. Cel ce inseala va cheltui banii comuni pentru alte activitati. Banii ce ar trebuie sa fie ai amandurora, se vor duce pe cine romantice, cadouri si alte iesiri.

Impactul asupra familiei si copiilor
O relatie extraconjugala poate acapara orice aspect al vietii de familie. Viata acasa se va schimba deoarece cel ce a inselat va incepe sa petreaca mai mult timp plecat. De asemenea, o astfel de persoana nu va acorda atentia necesara familiei, si nu va ramane devotata acesteia. Copii pot suferi din cauza lipsei de atentie. Daca totul se afla, copiii se pot simti si ei tradati sau respinsi. In cel mai rau scenariu, daca are loc un divort, copiii vor fi prinsi in disputa custodiei, iar viitorul lor poate fi incert.

De ce inseala oamenii ? Motivele infidelitatii sunt numeroase. Totodata, efectele unei relatii extraconjugale pot fi devastatoare, iar victimelor le va lua mult timp pentru a reusi sa treaca peste asa ceva.
Infidelitatea poate aparea chiar si la cele mai puternice relatii.

Comments are closed.